Mallorca 28.9.2023 | 1 viikko

Pollenca | Port Blue Club Resort

Etusivu / Pyöräilymatkat / Mallorca Pollenca

Vuorten kainalossa Pollencassa

Mallorca hemmottelee pyöräilyharrastajaa monipuolisilla mahdollisuuksillaan. Saaren itäpuoli on mainio vaihtoehto lännen kaupunkikeskustojen tuntumassa majoittumiseen. Tällä matkalla asutaan PortBlue Club Pollencia resortissa, jonka sijainti pyöräilylomaa ajatellen on erinomainen. Tunnelmallinen puutarha ja näkymät Puerto Pollencan lahdelle takaavat rentoutumisen pyöräilypäivän jälkeen. 

Pollencassa pääset lähelle maineikkaita nousuja, joita Tour de Francen, Giro d’Italian ja Vuelta Espanjan ammattipyöräilijät käyttävät harjoitusmaastoinaan. Sa Calobran nousu on nimensä veroinen – pitkä käärme, joka mittaa pyöräilylle sielunsa menettäneen sitoutuneisuuden lajiin.

"Formentorin majakalle johtava tie on saaren kauneimpia."

Vastakohtana itsensä haastamiselle Pollencasta avautuvat reitit saaren eteläpuolelle. Pyörälenkkien ehdottomia kahvittelupaikkoja ovat Muron ja Petran kahvilat. Reitit on helppo suunnata myös rannikkoa myöten, jolloin toinen toistaan viehättävämmät satama-alueet tarjoavat sykähdyttävän miljöön kahvipausseille. Päivämatkat Pollencasta ovat 50 – 100+ kilometriä.

PortBlue Club Pollentia hotelli sijaitsee idyllisissä maisemissa Pollecian lahden eteläpuolella. Keidasmaisella puutarha-alueella on paljon kasvillisuutta ja isot allasalueet. Hotellin kolmannessa kerroksessa on lisäksi Spa-alue, josta on upeat näköalat Pollencian lahdelle. Hotellista löytyy aktiivilomailijoille paljon vaihtoehtoja ja kolmen uima-altaan lisäksi vieraiden käytössä on esimerkiksi tenniskenttä ja vesiurheilukeskus. Huoneet on sisustettu kotoisilla pehmeillä sävyillä ja tilaa löytyy myös pyörän säilyttämiseen huoneessa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito eli aamiaiset ja illalliset hotellin Välimerellisen ruokaan keskittyneessä Denario ravintolassa.

OnBike Pyörämatka Mallorcalle

28.9.-5.10.2023
Port Blue Club resort, puolihoito, vuokrapyörä
Hinta 1595 €/viikko
Yhden hengen huone +300 €/viikko

OnActive-pyöräohjaaja suunnittelee päivämatkat aina ryhmän taitojen ja innostuksen mukaan. Tämä matka on suunnattu kokemustasoltaan Harrastepyöräilijöille. Pyöräilet viikoittain ja jaksat istua pyörän päällä pidempiäkin matkoja. Nousut ja epätasainen maasto tuovat sinulle mukavaa vaihtelua pyöräretkiin. Jos matkan varrelle osuu kiinnostavaa nähtävää tai koettavaa, ei pieni pysähdys haittaa. Pyöräily tahti pidetään reippaana ja taukoja pidetään matkan aikana sopivin välein. Hyvä pohjakunto on tarpeen, mutta vauhtia merkittävämpää on elämys ja ilo kauniista maisemista ja omien kykyjen ja voimavarojen tunnistamisessa.

Pyörävaihtoehdot

Alumiinirunkoinen maantiepyörä suoralla ohjaustangolla

Tämä pyörä kuuluu matkan hintaan.

Ominaisuudet:

Carbon fork
Shimano Ultegra 2-speed, 50-34
Cassette: 11-32, 11-speed
Frame sizes: 49-62

Hiilikuiturunkoinen maantiepyörä

Tämä pyörä erikseen tilattavissa varauksen yhteydessä.

Ominaisuudet:

Shimano Ultegra 2-speed: 50-34
Cassette: 11-32 11-speed
Frame size: 46-62

Hiilikuiturunkoinen maantiepyörä sähkövaihteilla

Tämä pyörä erikseen tilattavissa varauksen yhteydessä.

Ominaisuudet:

electronic gear-shifting / disc breaks
Shimano Ultegra Di2 2-speed: 50-34
Cassette:: 11-32 11-speed
Frame size: 49-62

Viikko-ohjelma

 • 1. päivä

Leppoisaa ajamista; vuokrapyörään totuttelua ja muihin kuskeihin tutustumista. Ajamme Alcudian ja Sa Poblan kautta Muroon kahville. Palaamme itärannikon kautta takaisin. Alcudiaan ja koukkaamme Polencassa. Reitti on helppo, vaihteleva, pituutta lenkille kertyy 70-80 km. Vauhti mukautetaan mukana oleville sopivaksi.

 • 2. päivä

Suunta sama kuin ensimmäisenä päivänä, Sa Pobla ja Muro, josta jatkamme Petraan kahville. Alun tuttu reitti vahvistaa luottamusta omaan ajamiseen. Petrassa on legendaarinen pyöräilijöiden kansoittama aukio. Hyvin suositti kahvipaikka.  Paluumatka joko rannikon tai sisämaassa esim. Incan kautta Pollencaan. Matkavauhti edelleen maltillinen, ryhmän ja ryhmässä ajamisen edistymisen mukaan. Matkaa kertynee n. 80-90 km.

 • 3. päivä

Riippuen edellispäivien raistuksesta joko kevyt palauttelupäivä saaren koillisosassa eli piipahdetaan esimerkiksi Cala San Vincentissä pohjoisrannikolla. Tai jos on haluja, ajetaan saaren koilliskärkeen Formentorin majakalle, jolloin edessä on ensimmäinen nousupäivä. Lenkin pituus on noin 60 km ja nousumetrejä kertyy noin tuhat. Matkalla mainioita näköalapaikkoja.

 • 4. ja 5. päivä

Viimeiset ajopäivät ajamme ryhmän halujen mukaan sisämaassa pikkuteitä ja/tai pohjoisosan nousureittejä, jolloin pääsemme ajamaan mm. n. 20 km alamäkiosuutta kohti Pollencaa.

 

Ajopäivien ohessa on aikaa tutustua saareen myös omatoimisesti aurinkoa ottaen, viettämällä aikaa Alcudian vanhassa kaupungissa tai esim. vuokraamalla auto, jolla voi käydä kätevästi Palmassa.

Tämä suunnitelma on siis suuntaa antava ja muotoutuu sen mukaan, millainen ryhmä matkaan lähtee. Omia reittisuunnitelmia saa toteuttaa, kunhan siitä ilmoittaa ryhmän vetäjälle. Ajonopeudet määräytyvät niin ikään ryhmän mukaan. Jos haluaa ajaa ryhmää nopeammin, sekin onnistuu, kunhan asiasta on sovittu ryhmän ohjaajan kanssa. Ohjaaja ajaa aina hitaimman mukaan.

Varaa matka - TÄYNNÄ

Tämä matka on täynnä. Voit kysyä lisäpaikkojen mahdollisuutta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Vinkki! Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, niin tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Mallorca | Pollenca 28.9.-5.10. 1595 €

Varaa Matka - TÄYNNÄ

Tämä matka on täynnä. Voit kysyä lisäpaikkojen mahdollisuutta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Vinkki! Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, niin tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Pyöräilymatkan hintaan sisältyy:

 • Norwegianin suorat reittilennot Helsinki-Palma-Helsinki
 • Käsimatkatavara 10 kg ja matkatavara ruumaan 23 kg
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus Port Blue Club Resort-hotellissa
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • Vuokrapyörä 6 päiväksi
 • Viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnActive pyöräilyvetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhden hengen huone +300 €/viikko
 • Superior huone +160 €/henkilö 2hh ja 220 €/henkilö 1hh
 • Maantiepyörä hiilikuiturungolla +50 €/viikko
 • Maantiepyörä hiilikuiturungolla ja sähkövaihteilla +120 €/viikko

Lentoaikataulu:

Helsinki 16:10 > Palma 19:10
Palma 19:55 > Helsinki 00:55 (+1)

OnActive-pyöräilyvetäjä:

OnActive-pyöräilyvetäjä

Anne Karppinen

Uskallathan mukaan! Maantiepyöräily ympäristössä, jossa se on osa kulttuuria, on palkitsevaa monella tavalla. Mukaan tarvitsen avoimen mielen, ajamisen iloa ja hyvän peruskunnon. Rohkaisen ja tuen sinua matkan ajan.

Olen tamperelainen maantiepyöräilyn aktiiviharrastaja. Kisakokemusta olen kartuttanut CCH Racing Women -tiimissä. Alkuun polkaisin Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoissa ja kesällä 2019 olin mukana kautta aikainen ensimmäisessä suomalaisessa 30 naisen amatöörimaantiepyöräilyjoukkueessa, joka ajoi Vätternrundanin 300-kilometrisen koetoksen alle 9 tuntiin. Olen myös koulutettu pyöräilynohjaaja.

Aloitin pyöräilyn vuosituhannen taitteessa, tukevassa keski-iässä, kuivainnollisesti ilmaistuna tietysti. Harrastus muuttui muutamassa vuodessa sen verran vakavaksi, että vuonna 2016 ajoin ikäluokkani Suomen mestaruuden.

Mallorcan, Italian, Pyreneiden ja Itävallan maisemat ovat bensaa liekkeihin ja leikkikenttä miettiä lajin vaatimuksia. Matkoilta kerättyä kokemusta taas on hyvä miettiä pitkän pimeän talven aikana pimeässä spinning-salissa ohjatessa ja toivottavasti innostaessa muita.

Matka maantiepyöräilyn Mekkaan on ilman muuta kokemisen arvoinen, vaikka alla ei olisikaan tukevaa osaamista lajista. Mallorca ja Italia ovat maita, joissa lajin harrastus ja sen ympärille kasvanut kulttuuri ovat arkipäivää. Siksi matkalla on helppo innostua pyöräilystä!

Matkan maksuehdot

Ennakkomaksu 300 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta. Loppumaksu erääntyy 45 vuorokautta ennen lähtöä. Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Tarkistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Matkaehdot

Tutustu yleisiin matkapaketti- sekä OnActiven lisä- ja erityisehtoihin.

OnActiven erityisehdot Yleiset matkapakettiehdot