Lajiesittely

Etusivu / Joogamatkat / Lajiesittely

Löydä sisäinen rauhasi joogan voimalla.

Jooga on muinainen henkinen ja fyysinen harjoitusmuoto, joka juontaa juurensa Intiasta. Se on kehittynyt vuosisatojen ajan ja sitä harjoitetaan tänä päivänä ympäri maailmaa. Jooga koostuu monista erilaisista harjoituksista, joita yhdistää keskittyminen, hengitys ja kehon asentojen (asana) hallinta.

Joogan harjoittaminen edistää kehon joustavuutta ja lihasten vahvistumista, parantaa verenkiertoa ja edistää yleistä terveyttä. Lisäksi se voi auttaa vähentämään stressiä, lisätä tietoisuutta ja auttaa kehittämään mielen ja kehon yhteyttä. Jooga sopii kaikille ja se tarjoilee eritasoisia harjoituksia aina aloittelijoista, pitkälle edistyneisiin harjoittajiin. Harjoitukset voivat olla hyvin fyysisiä tai keskittyä enemmän hengitykseen ja meditaatioon.

Joogan harjoittaminen voi olla erittäin palkitsevaa ja auttaa kehittämään terveellisiä tapoja sekä mielen rauhaa ja hyvinvointia.

Hatha-jooga

Hatha-jooga on yksi suosituimmista joogalajeista, joka on toiminut perustana lähes kaikille meillä harjoitetuille joogalajeille. Hathajooga keskittyy kehon asentojen (asana) hallintaan ja hengitykseen. Se sisältää usein hitaita liikkeitä, jotka auttavat parantamaan kehon tasapainoa ja joustavuutta. Hatha-jooga sopii hyvin aloittelijoille rauhallisen tahtinsa vuoksi, mutta voi olla myös fyysisesti haastava harjoitus.

Vinyasa-jooga

Vinyasa-jooga on dynaaminen joogalaji, joka korostaa hengityksen ja liikkeen yhteyttä. Se koostuu virtauksista, joissa liikkeet yhdistyvät hengityksen kanssa, mikä auttaa parantamaan verenkiertoa ja lisäämään kehon lämpöä. Vinyasa-jooga sopii hyvin urheilullisille henkilöille tai edistyneille harjoittajille.

Ashtanga-jooga

Ashtanga-jooga on haastava ja nopeatempoinen joogalaji, joka keskittyy kehon asentojen (asana) sarjoihin. Sarjat ovat aina samat ja suoritetaan joka kerta samassa järjestyksessä. Asennosta toiseen siirrytään vinyasan eli liikkeen ja hengityksen yhdistämisen avulla. Ashtanga-jooga sopii edistyneille harjoittajille, jotka etsivät haastetta ja järjestelmällistä harjoitusta.

Bikram-jooga

Bikram-jooga tunnetaan myös nimellä ”hot jooga”, koska se harjoitetaan lämmitetyssä huoneessa (yleensä noin 40 astetta). Se koostuu 26 erilaisesta kehon asennosta, joita suoritetaan kahdesti. Bikram-jooga sopii henkilöille, jotka haluavat kokea intensiivisen ja haastavan harjoituksen, jossa saa hien pintaan ja sykkeen ylös.

Yin-jooga

Yin-jooga on rauhallinen ja meditatiivinen joogalaji, joka keskittyy kehon venyttämiseen ja rentouttamiseen. Se sisältää pitkiä, staattisia venytyksiä, jotka auttavat avaamaan kehon tiukkoja alueita ja parantamaan liikkuvuutta. Yin-jooga sopii kaikille tasolle harjoittajille ja se on erityisen hyvä stressin ja ahdistuksen lievittämiseen.