Skip to main content

Hyvä tietää

Etusivu / Hyvä tietää

OnActive-matkan varaaminen

Varaa matkasi OnActive-nettikaupasta tai asiakaspalvelumme kautta.

Asiakaspalvelumme neuvoo ja palvelee

Voit varata aktiivilomasi suoraan verkkokaupastamme, sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelumme kautta. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa lomakohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0300 870 525 (0,34 €/min + pvm/mpm) ja sähköpostitse osoitteesta info@onactive.fi. Asiakaspalvelumme on auki arkisin kello 10.00 – 16.00.

Asiakaspalvelumme kautta varatusta matkasta lähetämme sinulle pankki- ja viitetiedot sähköpostiisi. Loppumaksun voit suorittaa myös luottokortillasi. Sähköpostin liitteenä on linkki Oma Loma-palveluusi, josta pääset maksamaan matkasi loppuosuuden Klarnan maksupalvelun kautta.

Helppo ja vaivaton OnActive-nettikauppa on aina auki

Nettikauppamme on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden! Verkokauppamme on helppokäyttöinen ja sinun täytyy vain varata lähtijämäärä, sekä kuinka monta huonetta haluat. Tämän jälkeen täytät yhteystietosi, sekä annat matkustajien tiedot. Hyväksymällä erityisehtomme sivun alalaidasta pääset maksamaan ennakkomaksun joko pankkisiirrolla tai Klarnan kautta.

Maksutavat

Voit maksaa matkasi verkkopankin kautta, luottokortilla, laskulla tai osamaksulla. OnActive lomat maksetaan kahdessa osassa. Ennakkomaksu 300 €/henkilö erääntyy 7 päivää varauksesta ja loppumaksu 45 vrk ennen lähtöä.

Oma Loma

Matkavahvistuksesi saateviestistä löydät linkin Oma Loma-palveluusi. Täällä näet lisätietoja matkastasi, tilaajan tiedot, matkustajien tiedot, lentoaikataulut sekä muuta tarpeellista. Voit Oma Lomassa mm. muokata lähtijöiden tietoja, vaihtaa huonetyyppiäsi, lisätä lisäpalveluita varauksellesi sekä maksaa varauksesi. Osa varauksen muutosmahdollisuuksista sulkeutuu 45 vrk ennen lähtöä, jonka jälkeen muutoksia voi tehdä OnActiven asiakaspalvelun kautta.

Maksa heti

Voit maksaa matkasi perinteisesti pankkisiirrolla TravelOn Matkojen tilille. Tilinumeron ja viitenumeron löydät matkavahvistuksesi mukana tulevasta matkan pdf erittelystä, sekä OmaLoma-palvelustasi kohdasta Matkan maksaminen. Muistathan käyttää aina viitenumerokenttää maksaessasi, jotta maksusi siirtyy automaattisesti varaukselle näkyviin.

Sinun on mahdollista maksaa verkkopankin kautta myös Klarna maksupalvelun välityksellä. Pääset Oma Lomasta kirjautumaan Klarnaan sisään. Sinun tulee Klarnassa vaihtaa maksutapasi oletusvalinnasta Verkkopankki- ja korttimaksu kohtaan, jolloin pääset etenemään maksussa.

Verkkomaksu luottokortilla

Mikäli haluat maksaa matkasi ennakko- ja loppumaksun luottokorteilla onnistuu se verkossa Klarna maksupalvelun välityksellä. Pääset Oma Lomasta kirjautumaan Klarnaan sisään. Sinun tulee vaihtaa maksutapasi oletusvalinnasta Pankki- tai luottokortti kohtaan, jolloin pääset syöttämään kortin tiedot ja vahvistamaan maksun. Klarnalla on käytössä tuplavarmennus ja sinun tulee korttisi myöntäjän käytännöistä riippuen varmentaa maksusi verkkopankkitunnuksilla, salasanalla tai kertakäyttöisellä koodilla.

Maksu Klarna Laskulla ja Osamaksulla

Klarna maksupalvelu tarjoaa myös maksuvaihtoehtoina Klarna laskua, jolla saat 30 päivää maksuaikaa sekä osamaksua, jonka avulla pilkot maksusi 3-36 erään valinnastasi riippuen. Mikäli tilaat Klarna laskun tai osamaksun, lähetetään sinulle Klarnan toimesta erillinen lasku/laskut sähköpostiisi. Voit olla yhteydessä Klarnaan ostosi jälkeen paperilaskun saadaksesi.

Matkavakuutus

Hyvästä valmistautumisesta ja luotettavista matkajärjestelyistä huolimatta, joskus matkalla sattuu ja tapahtuu. Saatat sairastua, matkatavarasi kadota tai joudut ehkä perumaan lähtösi vähän ennen lähtöä. Kattava matkavakuutus korvaa silloin muutoksista aiheutuneet kulut.

Matkavakuutus turvaa sinut ylimääräisiltä kuluilta

Suosittelemme aina, että matkustajilla olisi voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutus sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauden hoitokulut, ja matkatavaravakuutus varkaus- ja rikkoutumisvahinkoja. Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruttamaan matkan ennen lähtöä. Matkavakuutukseen voi sisältyä myös muita ominaisuuksia, kuten päiväraha tai haittakorvaus, mutta näistä on sovittava erikseen. Oman matkavakuutuksen sisältö selviää vakuutuskirjasta ja matkavakuutusehdoista. (rantapallo.fi)

Moneen kotivakuutukseen tai maksukorttiin voi myös kuulua matkavakuutus. Tarkista aina ennen matkaa, mikä vakuutuksen sisältö on ja mitä ehtoja sen voimassa oloon on. Kannattaa esimerkiksi tarkistaa korvaako matkavakuutus miehistölle mahdollisesti aiheutuvia peruutus- ja/tai muutoskuluja, jos omatoimisen purjehdusporukan kippari sairastuu ja estyy lähtemästä matkalle.

Matkavakuutuksen ottaminen

Matkavakuutusten miettimiseen ja ottamiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Vakuutuksia miettiessä voi vierailla eri vakuutusyhtiöiden toimistoissa, tai käyttää netissä olevia matkavakuutuslaskureita. Vakuutusasioista kannattaa kysellä rohkeasti, jotta saa selville edullisimman ja itselleen sopivimman vaihtoehdon. Käynti useammassa vakuutusyhtiössä kannattaa, jotta niistä saatuja tarjouksia voi rauhassa vertailla. Tarjousta pyytämällä ei sitoudu mihinkään. Kun keskustelee vakuutuksesta virkailijan kanssa, tämä usein antaa valmiit matkavakuutusehdot, jotka allekirjoittamalla sopimus astuu voimaan. Mikäli ottaa matkavakuutuksen lisäksi muita vakuutuksia, saattaa niistä samasta paikasta hankittuna saada alennuksia. Jos lähtee matkalle hetken mielijohteesta, eikä ehdi kiertää vakuutustoimiston kautta, voi vakuutuksen hankkia vielä lentokentän automaatista. (rantapallo.fi)

Yleisimmät matkavakuutukset saat Pohjola Vakuutukselta, If:ltä tai Tapiolasta.

Terveys ja turvallisuus

Tarkista lomakohteesi terveystilanne sekä tarvittavat rokotukset ennakkoon ja pidä omaisuudestasi matkan aikana huolta.

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvoesineet kotiin ja pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista. Pidä myös veneen ovet lukossa kun olet poissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

OnActive sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät facebookista ja instagramista. Lisäksi sivuiltamme voit lukea ajankohtaista osiosta mitä uutta meille kuuluu. Liitythän myös sisäpiiriin ja tilaat uutiskirjeemme.

Facebook ja Instagram

Virittäydy matkatunnelmaan jo kotona. Jaamme sosiaalisen median kanavissamme muistoja matkoiltamme sekä paljon matkustukseen, matkakohteisiin ja lomailuun liittyviä vinkkejä. Kuule ensimmäisenä mitä OnActivessa tapahtuu ja mihin kannattaa seuraavaksi suunnata parhaiden lomakokemusten perässä.

Liity sisäpiiriin

Liittymällä OnActive sisäpiiriin saat ensimmäisenä tiedon kun uusia matkoja julkaistaan. Pääset myös osallistumaan reissujen suunnitteluun ja kutsuja riessuaiheisiin tapahtumiin meillä ja yhteistyökumppaniemme järjestämänä.


Hyväksyn että tietojani saa käyttää OnActiven markkinoinnissa

Tietosuoja

Tietosuojapolitiikkamme

TravelOn Matkat Oy noudattaa henkilötietojen käsittelyssä voimassa olevaa lainsäädäntöä. Yksityisyytesi on meille tärkeää ja haluamme että koet turvalliseksi henkilökohtaisten tietojesi luovuttamisen meille. Tämän tietosuojapolitiikan sekä julkaisemiemme rekisteriselosteiden avulla haluamme osoittaa, miten varmistamme, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavan lainsäädännön, henkilötietolain ja EU:n tietosuojalainsäädännön (GDPR) mukaisesti.

Rekisteriselosteissa kerromme tarkemmin mm.

• Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi

• Milloin saatamme jakaa henkilötietojasi yhteistyökumppaneillemme.

• Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi ja mitä tarkoituksia varten.

Rekisteriselosteet löydät alta:

Asiakasrekisteri

Markkinointirekisteri

Tietojen kerääminen ja käsittely

Keräämme tietoja matkavarausten yhteydessä, kilpailuihin osallistuttaessa ja markkinointikirjeidemme tilausten kautta. Lisäksi keräämme anonyymejä teknisiä tietoja siitä, miten sivujamme käytetään. Tietoja käsitellään yrityksen sisällä TravelOn Matkojen tarjoamien palveluiden toteuttamiseksi, lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi sekä palveluidemme kehittämiseksi ja markkinoimiseksi.

Tietoja siirretään kolmansille osapuolille, kuten hotelleille, lentoyhtiöille, vuokraamoille, golfkentille sekä muille yhteistyökumppaneille vain niiltä osin kuin on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi. Tietosuoja on myös huomioitu TravelOn Matkojen yhteistyökumppaneiden, palveluntarjoajien ja EU/ETA-alueen ulkopuolisten toimijoiden välisissä sopimuksissa.

Tietojen elinkaari ja käyttö

Keräämiemme tietojen käsittely perustuu suostumukseen, sopimukseen tai laissa määriteltyyn muuhun perusteeseen. Tietoja käsitellään ja säilytetään niin kauan, kun on välttämätöntä, jotta tehty sopimus sekä ne käyttötarkoitukset, joiden vuoksi tiedot on kerätty, voidaan täyttää tai kun on viranomaismääräysten kannalta tarpeellista. Tarkemmat tiedot kerättyjen tietojen käsittelystä löydät rekisteriselosteista.

Rekisteröityjen oikeudet

Tietoja käsittelevät TravelOn Matkojen työntekijät, jotka on koulutettu käsittelemään rekisteröityjä tietoja tietosuojan edellyttämällä tavalla sekä yhteistyökumppanit, joiden kanssa on sovittu, miten henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja riittävästi suojattuna niitä siirrettäessä tai jaettaessa. Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille eikä niitä luovuteta asiaankuulumattomille tahoille. Jos tietosuoja vaarantuu yrityksemme tietoturvatoimista ja ennaltaehkäisevästä toiminnasta huolimatta, niin ilmoitamme siitä vaadittavan aikarajan puitteissa viranomaiselle sekä rekisteröidyille.

Rekisteröidyillä on oikeus erillisestä pyynnöstä saada tietää, oikaista ja poistaa tiedot mitä hänestä on TravelOn Matkat Oy:n rekisterissä. Jos meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja esim. turvallisuutta, kirjanpitoa tai reklamaatioita koskien, noudatetaan soveltuvan lainsäädännön edellyttämiä tietojen säilytysaikoja.

Tietosuojaa valvova viranomainen

Tietosuojavaltuutettu on viranomainen, joka ohjaa, neuvoo ja valvoo henkilötietojen käsittelyä henkilötietolain mukaisesti. Tietosuojavaltuutettu käyttää päätösvaltaa tarkastusoikeuden toteuttamista ja tiedon korjaamista koskevissa asioissa sekä antaa ratkaisuja reksiterinpidon lainmukaisuudesta ja rekisteröityjen oikeuksien toteutumisesta.

Tietosuojaperiaatteiden päivittäminen

Voimme ajoittain päivittää tietosuojaperiaatteitamme. Tiedotamme muutoksista ja julkaisemme päivitetyn käytännön verkkosivuillamme.

Palaute

Kerro mielipiteesi OnActive-matkoista. Kokemuksia, näkemyksiä, ehdotuksia. Kiitoksia tai risuja. Ne auttavat meitä kehittämään aktiivimatkojamme vieläkin paremmiksi. Jos viestisi koskee jotain erityistä matkaamme tai kohdettamme, niin laita tiedot siitä viestiisi. Kiitos.