Italia 1.10.2024 | 1 viikko

Lazio | Fiuggi

Etusivu / Pyöräilymatkat / Italia Fiuggi

Italia tarjoaa maastopyöräilijöille mahtavia maisemia ja vaihtelevia reittejä

Syksyn maastopyöräilymatkamme sijoittuu Fiuggin idyllisen kaupunkiin noin puolentoista tunnin päähän Roomasta. Kaupungin läheisyydessä aukeaa niin upeita maalais-, järvi- kuin vuoristomaisemia, jotka kutsuvat pyöräilijää kiehtoville päiväreiteille. Sää lokakuun alussa vielä on kuin tehty pyöräilyä varten. Kesän kuumimmat helteet ovat takanapäin mutta päivät lämpimiä ja aurinkoisia.

Fiuggin kaupunki ja lähialueet tarjoavat pyöräilijöille historiallisia kyliä, linnoja ja luostareita, vehreitä laaksoja, kukkuloita ja vuoristomaisemia sekä maistuvia ruokia ja viinejä. Läheisen Lago di Canternon ympäri kulkee upeita reittejä, joilla kohtaat postikorttimaisemia. Kirkot, linnat ja maalaistalot jäävät takuuvarmasti mieliin. Viikon aikana voimme myös pysähtyä nauttimaan lounaan tai espresson paikallisiin kyliin. Lomalla ajettavat pyöräreitit kulkevat osin mäkisessä maastossa. Käytössäsi on sähköavusteinen maastopyörä, joka auttaa jaksamaan.

"Viikon aikana ajamme sähkömaastopyörillä läpi viehättävien alueiden, joissa pääset nauttimaan perinteisestä italialaisesta tunnelmasta, kaunista maisemista sekä hyvästä ruoasta."

Matkan tukikohta, Ambasciatori Place, on neljän tähden hotelli, joka on kuin tehty aktiiviselle lomailijalle ja erityisesti pyöräilijöille. Hotellin huoneet on klassisesti sisustettu ja vaaleiden sävytettyjen seinien sekä seinäpaneelien yksityiskohdat yhdistettynä vaaleisiin tekstiileihin ja yksinkertaiseen sisustukseen tuovat huoneisiin rauhallisen tunnelman. Huoneet ovat kooltaan 15 m² ja niissä on sängyn lisäksi pöytä, televisio ja kylpyhuone.

Kiitosta saanut Il Grifoncino ravintola käyttää annoksissaan paikallisia tuoreita ruoka-aineita ja valmistaa perinteisiä Italialaisia ja Ciociarian alueen annoksia modernilla otteella. Matkan hintaan kuuluu aamiaiset ja kolme illallista hotellin ravintolassa.

Lisäksi hotellissa on 1000 m² kylpyläosasto, jonka valikoimiin kuuluu mm. erilaisia altaita sisällä ja ulkona, rentoutumishuone sekä kolme saunaa. Spa sisältyy matkan hintaan ja on erinomainen tapa palautua pyöräilypäivän jälkeen. Lisämaksusta spasta voi varata hierontaa ja muita hoitoja.

Hotelli järjestää päivittäin sekä ilmaisia että lisämaksullisia jooga- ja pilatestunteja, joihin on mahdollista osallistua viikon aikana.

Vapaahetkenä voit käydä kävelyllä Fiuggin historiallisessa keskustassa ja uppoutua keskiaikaiseen tunnelmaan kapeiden ja jyrkkien kujien, vanhojen talojen, kirkkojen, holvikaarien, aukioiden ja kiviportaikkojen keskellä. Vanhat puolustusmuurien jäänteet ovat paikoin vielä näkyvissä. Voit myös hypätä taksiin ja tutustua viehättäviin lähikaupunkeihin. Paluumatkalla lentokentälle bussi pysähtyy Rooman keskustassa, jossa voit viettää muutaman tunnin tutustuessa kaupunkiin. 

Pyöräilymatka Fiuggiin

1.10.-8.10.2024
Ambasciatori place hotel, aamiaiset ja 3 illallista, sähköpyörä 7 päivää
Hinta 1790 €/viikko
Yhden hengen huone +200 €/viikko

Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä. Päivämatkat ovat pituudeltaan noin 40-55 km. Alueella on suuria korkeuseroja, joten matkaa tehdään mäkisissäkin maastoissa. Nousuissa auttaa matkan hintaan sisältyvien pyörien sähköavustus. Nousut poljetaan omaan tahtiin ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella. Pääasiassa ajetaan asfalttiteillä, mutta osa reiteistä sisältää osuuksia myös sorapintaisilla poluilla ja niityillä. Kokeneemmat maastopyöräilijät voivat halutessaan hakea haastetta aidoilta metsäpoluilta. 

Viikko-ohjelma

 • Saapumispäivä:
  Tutustumista pyöriin ja lähialueeseen

 

 • Ensimmäinen päivä:
  Helppo pyöräilypäivä Canternon järven ympäri. Matkalla poljemme Fiuggin kastanjalehtojen läpi, välillä poluilla vieraillen. Käymme myös vierailemassa kukkuloiden ja oliivilehtojen ympäröimässä Fumonen kylässä, joka on kuuluista paavi Celestinen vankilasta ja makeisistaan.

 

 • Toinen päivä:
  Ympyräreitti Fiuggista Saccon laakson läpi Acuton ja Piglion kyliin. Nämä kylät ovat kuuluisia erityisesti roomalaisten rakastamasta Cesanese-viinistä. Tänään poljemme osittain vanhan rautatien varteen rakennettua pyörätietä pitkin. Matkalla on myös kiinnostava Eurospa 1 polku, josta avautuvat huikeat panorama maisemat.

 

 • Kolmas päivä:
  Ryhmän toiveiden mukaan tänään on mahdollista pyöräillä viikon haastavin reitti, jossa on paljon nousua, polkuja ja vaihtelevaa maastoa. Nousemme kaiken kaikkiaan 2000 m korkeuteen ja sähköavustus pääsee hyötykäyttöön. Retin aikana kuljemme osittain kukkuloilla ja välillä metsissä.

 

 • Neljäs päivä:
  Pyöräily vehreiden kukkuloiden läpi mäen päälle Anagnin historialliseen kylään. Paluumatkalla maisemareitti Canterno-järven kautta takaisin Fiuggiin.

 

 • Viides päivä:
  Ympyräreitti Altipiani Di Arcinazzon alppityylisen kylän läpi kauniissa maalaismaisemissa. Pyöräilemme myös niittyjen ja metsäpolkujen halki, ja käymme ihailemassa roomalaisaikaista porttia. Matkalla törmäät todennäköisesti lehmiin ja muihin vapaana laiduntaviin eläimiin.

 

 • Kuudes ja seitsemäs päivä:
  Ryhmän toiveiden mukaan suuntaamme joko kukkuloille tai teitä pitkin lähialueen kyliin tutustumaan.

 

 • Lähtöpäivä:
  Huoneiden luovutus aamulla, jonka jälkeen bussilla kohti lentokenttää. Matkalla pysähdytään Rooman keskustaan, jossa on muutama tunti aikaa tutustua kaupunkiin.

Tämä suunnitelma on siis suuntaa antava ja muotoutuu sen mukaan, millainen ryhmä matkaan lähtee. Omia reittisuunnitelmia saa toteuttaa, kunhan siitä ilmoittaa ryhmän vetäjälle. Ajonopeudet määräytyvät niin ikään ryhmän mukaan. Jos haluaa ajaa ryhmää nopeammin, sekin onnistuu, kunhan asiasta on sovittu ryhmän ohjaajan kanssa. Ohjaaja ajaa aina hitaimman mukaan.

Varaa matka

Vinkki! Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, niin tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Italia | Fiuggi 1.10.-8.10. | 1790 €

Varaa matka

Vinkki! Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, niin tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Pyöräilymatkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Rooma-Helsinki
 • Käsimatkatavara 8 kg ja matkatavara ruumaan 23 kg
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus Ambasciatori Place -hotellissa
 • Aamiaiset ja 3 illallista
 • Hotellin kylpyläosaston käyttö
 • Sähköpyörä 7 päiväksi
 • Viikko-ohjelma
 • Pysähdys Roomassa paluupäivänä
 • Suomalaisen OnActive pyöräilyvetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhden hengen huone +200 €/viikko

Lentoaikataulu:

Helsinki 07:20 > Rooma 09:45
Rooma 18:55 > Helsinki 23:15

OnActive-pyöräilyvetäjä:

OnActive-pyöräilyvetäjä

Petteri Pyrrö

Pyöräilyssä yhdistyy monta hyvää asiaa: matkalla näkee maisemia, saa raitista ilmaa ja liikuntaa, usein hyvässä seurassa. Matkailun kannalta pyöräily on paras liikennemuoto lähiseutujen kartoittamiseen ja nähtävyyksillä vierailuun. Ja jos on polkenut pidemmän matkan, saa ihan luvan kanssa herkutella reilusti illallispöydässä!

Joskus 30-vuotiaana ryhdyin pohtimaan, jotta jos jotain säännöllistä liikuntaa ryhtyisin harrastamaan, niin nyt varmaan pitäisi viimeistään aloittaa. Ehdotin eräälle ystävälleni josko kävisimme pyöräilemässä kerran viikossa. Siitä se sitten lähti

Olen siis pyöräillyt vuodesta 2006 lähtien, ja maantielenkeistä lähtenyt harrastus on laajentunut iloiseen sekakäyttöön (maasto, maantie, cyclo/gravel, työmatkat) ympärivuotisesti. Olen ohjannut pyöräilyseurani yhteislenkkejä jo vuosia, ja kouluttautunut pyöräilynohjaajaksi.

Matkan maksuehdot

Ennakkomaksu 300 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta. Loppumaksu erääntyy 45 vuorokautta ennen lähtöä. Mikäli haluat yhteisen huoneen mutta erilliset laskut, tee varaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@onactive.fi.

Tarkistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Matkaehdot

Tutustu yleisiin matkapaketti- sekä OnActiven lisä- ja erityisehtoihin.

OnActiven erityisehdot Yleiset matkapakettiehdot