Matkalle valmistautuminen

Voit valmistautua tulevaan pyöräilylomaasi jo kotona, jolloin varmistat, että saat kaiken irti matkastasi, jaksat polkea pitempään, nautit matkanteosta ja pääset perille hyvävoimaisena. Jatkuva, ympärivuotinen huolenpito kunnostasi ja hyvinvoinnistasi varmistaa jaksamistasi myös pyöräilymatkalla.

Etusivu / Pyöräilymatkat / Matkalle valmistautuminen

Miten valmistautua pyöräilylomaan?

Näillä vinkeillä lomasi onnistuu varmasti!

Istu satulaan

Jos harrastat pyöräilyä, kannattaa pyörälenkeillä polkea myös muilla kuin vain tasaisilla teillä. Vaihtele matkojen pituutta ja kestoa, jolloin lomalla ajettavat kilometrit ja ylämäet eivät tunnu raskailta. Myös vähemmän pyöräilevien kannattaa ennen matkaa käydä polkemassa, jotta istuinlihakset tottuvat satulaan eivätkä lihakset kipeydy niin helposti. Parhaaseen tulokseen pääset monipuolisella pyöräilyllä, muulla pitkäkestoisella liikunnalla ja myös lihasvoimaa kehittävillä harjoitteilla.

Tasapainoinen ruokavalio

Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio, päivän aikana nautitut välipalat ja riittävä nesteytys ovat tärkeitä jaksamisen kannalta. Pyöräretkillä on aina hyvä olla mukana esim. banaania, pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja hedelmiä, energiageeliä tai muuta välipalaa, joka imeytyy elimistöön nopeasti. Vesi on paras nestetasapainon säilyttäjä ja sitä kannattaa nauttia runsaasti päivän aikana.

Palauttavat yöunet

Hyvän ja riittävän unen avulla palaudut paremmin päivän seikkailuista ja heräät virkeänä seuraavaan ajopäivään.

Iloinen mieli

OnActive-pyöräilymatkalla matkan päämäärä ei ole kaikki kaikessa. Älä siis laske vain kilometrejä, nousuprosentteja tai ajotunteja. Lomalla ei tarvitse suorittaa. Muista havannoida ympäristöäsi, kerätä voimaa auringosta, ihastella paikallista elämää ja ennen kaikkea uskalla nauttia matkan teosta. Pakkaa siis mukaan paljon iloista mieltä ja vähän seikkailuhenkeä.

Sähköpyörä auttaa matkantekoa..

OnActive-pyöräilylomalle voit lähteä vaikka kokemusta pyöräilystä ei olisi vielä kertynyt, sillä lähes kaikilla matkoilla on saatavilla myös sähköpyöriä. Sähköpyörällä jaksat polkea helpommin myös pidemmät päivämatkat ja jyrkemmät mäet. Hyvä peruskunto on kuitenkin syytä olla, sillä loman aikana pyöräillään useampana päivänä.